onsdag 30. november 2011

Andreas.Andersmesse.

30. november er en merkedag på primstaven. Tegnet for denne dagen var et skjevt kors, Andreaskorset. Dagen er til minne om apostelen Andreas, som led martyrdøden ved å bli korsfestet med hodet ned. Han hadde vært fisker, og mange steder var primstavmerket en fiskekrok. Denne dagen varslet begynnelsen på julefisket, som også hadde mange regler og varsler hvis det skulle bli vellykket.

I dette ruskeværet vi har her om dagen, er jeg glad for at vi ikke skal starte julefisket. Det hadde nok blitt smått med fangst...dagen har derimot blitt brukt til andre sysler.


Tradisjonen tro, så bruker jeg siste dag i november til å klargjøre årets adventskalender til barna. Alltid ute i siste liten, men i desse juletider er det viktig å holde på tradisjonene, ikke sant...


Høres kanskje ut som jeg stesser, men egentlig så koser jeg meg...kjøpekaker ennå, men det ordner seg snart får vi tro. Kalenderen vår inneholder små gaver, noe godt og opplevelser/aktiviteter.Da er det klart for nedtelling til den store dagen.

I morgen er det desember, gleder meg til jul!

5 kommentarer:

 1. Heisann:)
  Godt det ikke er bare meg ute i blogglandia som pakker inn adventspakkene i siste liten. Dette har blitt tradisjon for meg også:))
  Liker bloggen og legger meg til som følger... og gleder meg til å følge deg videre:)

  Ønsker deg en finfin uke videre:)
  Klem Marianne

  SvarSlett
 2. Godt du ikkje legger ut på fisketur i dag vertfall!
  Huff og huff!

  Adventsgavene dine ser superkoselige ut!

  Ønsker deg ei fin førjulstid!

  Klem,

  SvarSlett
 3. Huff- jeg har ikke pakket dem inn enda. Bare 1 for i dag. Listen over gjøremål er så lang at jeg er helt lamslått;-)

  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 4. Tusen takk for så fine ord inne hos meg,
  og velkommen som følger skal du være:))

  Klemmer Marianne

  SvarSlett