lørdag 4. august 2012

Stats-Telefonen

På ferietur i Danmark er mor alltid på utkikk etter vakre gamle ting. Men med en mann som trør på hver gang mor roper antikk!, se antikk!, og svarer, hæ? hvor? mens gasspedalen liksom synker mot gulvet helt tilfeldig, og vi suser forbi avkjørselen,da blir det ikke de helt store funnene.
Et kræmmermarked klarte jeg å lokke han med på, et.
Kræmmermarked i Horne.
Et stort drivhus fullt av utstillere, (les skrot og skrammel), det ble ikke de store funnene der heller, men en liten skatt fant jeg.


Tanken da jeg kjøpte den var å ha den på det lille bordet i gangen. Vet ikke helt hvorfor, mulig det var et innfall av nostalgi. I min barndom hadde nemlig alle telefonbord i gangen, et sånt lite bord og sete i ett, med en skuff til telefonkatalogen. Museumsgjenstand med andre ord. Det er vel ikke så mange som bruker de nå, ikke til det de var tiltenkt i hvertfall.
Samtalene i den har stilnet, og sånn sett passer den godt inn mellom alle bøkene, også de fulle av stille samtaler.


Den første telefonen med nummerskive kom i 1896, og her i landet ble den første telefonen med nummerskive tatt i bruk av privatpersoner i Kristiania i juli 1924. Så gammel er den nok ikke, men veldig dekorativ er den, synes jeg.


Ønsker deg en fin helg, så snakkes vi.

3 kommentarer:

 1. Det var en koselig telefon! Herlige ord om bøkenes og telefonens likheter:-)
  Danmark og antikvitetsbutikker er bare så kos!! Når ungene ikke vil bli med på tur lenger, går vår første tur til Danmark igjen.
  Synd dere fikk så mye regn.

  Ha en fin søndag!

  Klem:-)

  SvarSlett
 2. Ler når jeg leser teksten din: Akkurat slik er det hos oss også. Og når vi i tillegg kjører motorsykkel, er svaret at det er ingen vits i å stoppe, for vi får ikke med oss noe likevel...
  Telefonen din var veldig fin, og vekker mange minner. Mine besteforeldre hadde en slik - og selvfølgelig sto den i gangen...
  Ønsker deg en fin fin søndag, og en riktig flott ny uke.
  Titti-klæmm!!

  SvarSlett
 3. Så flott telefon. Skikkelig antikk...
  Ja, mannfolk liker ikke butikker generellt;-))

  SvarSlett