lørdag 1. desember 2012

Årets juletre...

Endelig 1.desember.
Minstejenta har ventet lenge. Og ekstra laaange ble dagene fra torsdag til lørdag. Da hang nemlig julekalenderen klar på kjøkkenet.


Enkel innpakking i år, med papirposer. Som tidligere består kalenderen av små sjokolader, små ting og aktiviteter. Og i dag 1.desember innehold nisseposen hver sin lille nissesjokolade, og en lapp der det stod at vi i dag skulle i "skogen" og finne juletreet vårt.


Hvert år drar vi til en gård og kjøper juletre, der hopper barna også i høyet, vi hilser på småstutene og griller pølser på bål i skogen. Dette har i flere år vært en aktivitet i kalenderen.
Det er også mulig å få gå ut i "skogen" ( les juletrefeltene) og merke sitt juletre, og så nærmere jul, komme tilbake for å hugge det selv. Og det var dette som var dagens aktivitet. Merke juletre.


Og vi kunne ikke vært heldigere med dagen vi hadde valgt.
Snø. Hvit, vakker snø, og solgløtt.
Perfekt julestemning. (og ganske skjelden vare her ute i havgapet...)

Det var konkurranse om hvem som til slutt fant treet, med mor som dommer. Selvsagt. Og det er ikke bare, bare.... når det kommer til juletrær er mor veldig kresen...nemlig.

Her er vinneren:
Dansejenta.

Og årets juletre

 
Vakkert.
Det skal få bo der i skogen en stund ennå.
 
Ønsker dere alle en koselig førjulstid.

2 kommentarer:

  1. Så koselig å hugge sitt egen juletre=) Det husker jeg fra da jeg var liten. Det var fantastisk. Vi har ikke gjort det etter at vi fikk barn selv... vi rekker det aldri! Men nå fikk jeg veldig lyst til å gjenoppta den tradisjonen=) Lykke til når treet skal hugges=) Fin søndag til dere=) Vibeke

    SvarSlett
  2. Så heldige dere er som kan dra ut i skogen å hugge treet selv....å for en flott dag dere hadde....ha en fin advent....

    SvarSlett