mandag 18. februar 2013

Lovis brød


En smule trøtt og sliten etter tre nattevakter i helgen. Lite av både energi og tiltakslyst da...men på kjøkkenet koser jeg meg alltid. Får liksom ekstra energi av å kokelere litt. Jeg har lenge tenkt at jeg skulle prøve å bake polarbrød. Det må jo være midt i blinken for dansejenter med dårlig matlyst om morgenen.
En liten smakebit måtte vi ha i kveld også. Dansejenta tar brødet inntil ansiktet og snuser inn : Mmmmm, Lovis-brød.


Vårt Lovis-brød:

5 dl siktet hvetemel
2,5 dl siktet rugmel
2,5 dl sammalt hvete
60 gr sukker
2 ts tørrgjær
2 dl melk
1 1/2 dl vann

Bland det tørre og ha i lunken melk og vann. Eltes godt. Heves i en time. Kjevle ut deigen i ca. en cm tykkelse, stikk ut brød, størrelse og form bestemmer du selv. Etterheves i 15 min. Stekes på 200 grader til de er lys gyldne. Avkjøles på rist. Og om ikke alle blir spist, kan de oppbevares i en tett boks, pose eller fryses.

Veldig enkelt og veldig godt!

5 kommentarer:

  1. De så kjempegode ut! Takk for oppskrift:)

    SvarSlett
  2. Å, desse såg kjempe gode ut!!!
    Ein herleg forandring til brødskiver... ;o)
    Må prøvast!

    Kjekt at du ville være følger hos meg, legger meg til som følger her hos deg og!
    Kjempe fin blogg du har!

    fin, fin veke til deg! Er det vinterferie på gang hos deg?
    Det er det her, og no stakk akkurat sola fram, så kjekt for dei som har fri ;o)

    klem

    SvarSlett
  3. Tusen takk for oppskrift, disse vil eg prøve.

    Snøsmelting i går, men i dag? påfyll av ny snø. søren, vil ha vår.

    Ha ein fin dag! Klem,

    SvarSlett
  4. synes jeg kjenner lukten ....bakevarer lukter helt fantastisk!

    takk for oppskrift!

    klem tone

    SvarSlett
  5. Ser ut som snadder, får prøve det en gang:-) hadde nok passet for meg som alltid har dårlig tid om morgenen og;-)
    Nyt helgen:-)

    SvarSlett