tirsdag 7. januar 2014

med blanke

 
ark ligger 2014 foran oss.
Jula er over, og pynten er pakket vekk, jeg er jo helt motstrøms som synes det er vemodig, synes det blir litt tomt jeg. Og visst går det mot lysere tider, men det er ikke mye som minner om det ennå, det er regn og vind, og mørkt hele dagen. Liker det lune lyset som følger med juletre, og stjerner, og annet julelys, både ute og inne.
Men nå er det tid for blanke ark...også på kjøkkenet.
Det er utfordringen hos NIB.
Kjøkkenet mitt er ikke en utfordring verdig, men jeg er en "kjøkkenperson" selv om jeg ikke har drømmekjøkkenet.
 

Jeg er nostalgisk, og veldig glad i gamle norgesglass. De har jeg overalt på kjøkkenet mitt, og i de oppbevarer jeg ulike tørrvarer. Eller pynt og dill og dall, sånn avhengig av sesong.
Hjemmelagde etiketter festet med hyssing er også helt min stil.


Tallerkenhyllen min er jeg også veldig glad i, eller det er jo ikke selve hyllen jeg er mest glad i, men de gamle fatene. De eldste er fra 1800-tallet, og jeg er redd for dem, men de skal få være "levende", så de blir brukt, både til hverdags og fest. Jeg tenker at gamle ting har sjel, de har allerede "levd" et langt liv, og de skal ikke bare stå på pynt og støve ned.
Skiltet på veggen er nytt, jeg fikk det av nissen til jul, det passer perfekt til vår familie, spesielt den "we do really loud.."


En annen ting jeg liker med kjøkkenet mitt, er at det er et kjøkken. Jeg er nemlig over gjennomsnittet glad i å lage mat, jeg liker at det dufter krydder og gode retter i kjøkkenet mitt. Og jeg oppbevarer mat og urter synlig, det gjør et kjøkken levende synes jeg. Det og mennesker som setter pris på et godt måltid, skulle vært tid til det oftere i hverdagen, å samle venner eller familie, og ikke bare barna som sier, "æsj, mamma hva er dette?, dette liker jeg sikkert ikke..."
Egentlig så drømmer jeg om et stort kjøkken, med en stor AGA komfyr i sentrum, det blir nok med drømmen om ikke en lotto gevinst dukker opp i 2014.


En miks mellom gammelt og nytt.
Den helt nye jamie oliver pastamaskinen min, og et gammelt litermål, likt det vi hadde i min barndom.


Det var en liten sniktitt i en krok av mitt kjøkken, der jeg startet med blanke ark på hjemmelaget pastafronten...

Om det ble pasta....


Oh, yes... hva man ikke klarer med blanke ark og fargestifter... (og litt hjelp fra jamie..)

Om du er en kjøkkenperson som meg, så kan du drømme deg helt bort i mange herlige kjøkken her. Bare å nyte!

Ha en fortreffelig dag!

5 kommentarer:

 1. Så koselig å få en liten titt på kjøkkenet ditt=) Skjønner godt at du liker tallerkenhylla. Artig å ha fine fat på utstilling. Skulle ønske jeg hadde veggplass til en. Fin ny uke til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 2. Elsker også kjøkkenet mitt! Lys, norgesglass, gamle serviser og moderne utforming.. Koselig at du hadde lagt en link man kan titte litt på ;o) Ha ei fin uke

  SvarSlett
 3. I år hadde jeg det på samme måte som deg, hadde ikke lyst til å ta ned hverken juletre eller annen pynt. Men nå er jeg over kneika, og har begynt å rydde i skuffer og skap. Fikk lyst til å finne fram pastamaskinen når jeg leste dette innlegget, lenge siden den har sett dagslys... (",)

  SvarSlett
 4. Fine bilder og spennende ting du skriver om her inne :-) Følger deg videre :-)

  SvarSlett
 5. Veldig koselig blogg du har, liker at det er litt av alt og ikke bare interiør!
  Har lest flere "årganger" i dag, og følger med videre

  Hilsen meg

  SvarSlett