søndag 5. september 2010

Indian summer...

Indian summer....
Indian summer benyttes vanligvis om en periode med fint og varmt vær, et stykke utpå høsten, før vinteren setter inn. Perioden bør inntreffe etter den første frosten, noe som hos oss ofte betyr i oktober/noverber....
Ok, så er det ikke indian summer, men summer er det i hvert fall, mer enn vi har hatt i hele august.


Indian summer kalles også husmannssommer, fordi husmennene gjerne benyttet fine høstdager til egen innhøsting, etter at slått og potetopptaking for storbonden var unnagjort.

Nå har jeg ikke brukt helgen til innhøsting, men en høstopprydding i hagen. Noen forsømte bed har blitt luket og stelt før vinteren.
Og all lavendelen jeg sådde i år, gror og trives.
Kanskje noen som husker desse. De ble plantet ut en solrik og varm helg i mai, som små spirer, med håp om en flott sommer, men måtte tåle både frost og haglbyger...
Lavendel viste seg å være lett å få til, for jeg har ikke grønne fingre. Nå må de overleve vinteren da...men, den kan da umulig bli like hard som i fjor..

Mens mamma står på hodet i bedene, prøver minstejenta å fange sommerfugler. Og at det er mange av de, kan hun kanskje takke denne busken for...


Erteblomstene blomstrer ennå, og dufter helt fantastisk. Det er første året jeg har sådd erteblomster, det kommer til å bli et fast innslag i hagen.


Alt i alt har helgen vært flott, med hagearbeid, fotballspilling på plenen med fotballgutten, kassebilkjøring, og kake og kaffe på lekeplassen med gode naboer.


Livet er herlig!
Batteriene er ladet, klar for en ny uke!

3 kommentarer:

 1. Flott solsikke :=) Bedene ute på denne tida har en desverre en tendens til å bli litt glemt ... Flink har du vært !!
  Ha en fin høstuke

  SvarSlett
 2. hei,
  ja vi har det deilig om dagen,
  nydeligni din hage,er så deilig at det kan blomstre sånn så langt utpå høsten.vi må bare nyte,
  ønsker deg en flott dag,
  klem fra sylvia

  SvarSlett
 3. Solsikken din har nå fått blomst, min er forsatt grønn, blir vel ikke noe blomst på den i år nå. Håper på bedre sommer neste år.

  Klems

  SvarSlett