onsdag 25. april 2012

Om å fylle en vegg med bøker og en hage med blomster.


Verdens Bokdag.
23.april.
I forgårs altså.
Bokdagen er en markering av bokens rolle i samfunnet, boken som uttrykksform, for språklig og kulturelt mangfold, for utdannelse og kommunikasjon. Bokhandlere, bibliotek, skoler og foreninger over hele landet markerer Verdens Bokdag hvert år den 23. april.

Her var det boksalg på biblioteket. Ja, ikke i min "bibliotekkrok", gud forby, men på det lokale biblioteket. 10 kr pr bok, 5 kr for barnebøker. En drøm for en bokelsker, lesehest, bokorm, kjært barn har mange navn.
Og jeg klarte fint å finne noe som fristet.

"Er det en lånetaker som skal ha alle disse bøkene," biblotekaren kikket over brillene, å, ja, det stemmer nok det. 17 bøker, det er da ingenting. Bare to tunge bæreposer. Veldig tunge bæreposer. Veldig, veldig, tunge bæreposer, slike som man blir apekatt av, etter et par meter. Slite de med meg hjem.


Koke en god kopp kaffe. Kose meg med å pakke ut av posene. Finne den rette plassen til hver enkel bok. Ikke mangel på plass akkurat. Hvor ble de 17 bøkene av, de forsvinner. 17 bøker. Og man kan ikke se at det er kommet til noen nye.
Og der er likheten mellom å fylle en vegg med bøker og en hage med blomster. Helt den samme følelsen.
Svi av en halv lønn på gartneriet. Se for seg en bugnende hage med blomsterflor. Kose seg med å plante ut, og så viser det ikke igjen. Det er ingen som kan si at det er kommet noe nytt i hagen, det bare forsvinner innimellom.

Men en dag, sannsynligvis da jeg er firognittiogethalvt, da skal jeg ha en fullstappet vegg med bøker...og en hage full av blomster.

3 kommentarer:

  1. Bokhylla di ble bare utrolig fin=) Skjønner at du synes det er stas å fylle den med gode bøker. Lykke til med fyllingen, både av bokhylle og hage. Ha en fin, fin onsdag. Vibeke=)

    SvarSlett
  2. Det er rett og slett vakkert, ditt lille bibliotek. Og det at 17 bøker forsvinner er jo egentlig bare bra, for da er det plass til flere. Så er det så veldig praktisk for meg, som også elsker bøker...men som alt for sjelden har tid til å lese...å kunne snike meg bort å låne en og annen inni mellom....:-)

    SvarSlett
  3. Trøstende ord: Det går fortere enn du tror å fylle hyllene!! Her har vi veggene fulle, og må hele tiden lete etter små smutthull der vi kan sette opp nye hyller og reoler. Biblioteket her hadde også salg, klarte å holde meg unna,men det var på nære nippen!Lykke til videre ;o)

    SvarSlett