torsdag 30. mai 2013

Tid for




 

rabarbra.
Endelig har vi fått rabarbra i hagen. Planten kommer fra min barndomshage. Håper den vokser seg stor og flott her hos oss.
Rabarbra trives best på en solrik plass, i fuktig og næringsrik jord. Planten tåler også godt kjølige og regnfulle somre. Og det passer jo bra om vi skal tro somrene blir slik fremover som de har vært de siste årene.
Rabrbra kommer opprinnelig fra Sentral-Asia, og kom til Europa og Norge på 1700 tallet, den ble da dyrket for medisinsk bruk. Rabarbra ble også brukt som prydplante, og først på 1800 tallet fant den veien inn på kjøkkenet. Rabarbra er egentlig en grønnsak, men blir brukt som en frukt.
På mitt kjøkken ble den i dag brukt i en pai. Og sammen med vanilijesaus smakte det fortreffelig. Oppskriften lånte jeg her. Anbefales!



De siste dagene har vært virkelig flotte her, og jeg har kost meg med hagearbeid og kost meg litt mindre med å male. Nå tror jeg vi endelig har funnet den rette fargen også...

Ha en fin fredag!

5 kommentarer:

  1. Rabarbra minner meg om mine barndoms somre... vi hadde rabarbra i hagen, og enten dyppet vi de i sukker og spiste de rå og min mor suppe eller grøt av de... namnam:)

    Nyt fredagen og helgen:)
    Varm solklem

    SvarSlett
  2. Så koselig at du har hentet den hjemme. Jeg har også rabarbra-minner fra besteforeldrene mine. Kan fortsatt huske smaken av rabarbra dyppet i ekte sukker=) Pai høres godt ut, og det har jeg bare laget en gang, så jeg må nok prøve denne oppskrifta også=) Goood helg=) Vibeke

    SvarSlett
  3. Det er nok mange av oss som henter fram gode barndomsminner når vi ser rabarbra. (",) Jeg planlegger også å gjøre plass til en plante her hos meg, håper bare jorda holder mål...

    SvarSlett
  4. Mmm:-) Rabarbra er berre heilt fantastisk:-)
    Og ingenting gror så godt som rabarbra bak utedo;-)
    Du skulle vert med på treff i helgen, eg kom med i siste liten sidan det vart ei avmelding:-) det var ikkje farleg sjølv om det kriblar med sommarfuglar i magen når eg ankom plassen så du hadde klart deg heilt fint der du og;-)
    Nyt solå denne veka:-)
    Gina

    SvarSlett
  5. Rabarbra er en av favorittene mine! Vi koker masse syltetøy om sommeren, og spiser hele vinteren. Og så fryser jeg noen kilo i biter som så brukes til pai og grøt.. Nam, nam

    SvarSlett