torsdag 4. november 2010

Å sy med din glede...

Rart hvor inspirert man kan bli. Så inspirert at man innbiller seg at man kan ting man overhodet ikke kan.. Jeg kan ikke sy. Jeg kan ikke sy en enkel, rett søm. Jeg kan ikke tre en symaskin en gang. Forrige gang jeg tok i en symaskin tror jeg var da jeg gikk på ungdomsskolen, i handarbeidstimen. Fordi jeg måtte. Eller det het kanskje forming da vi kom på ungdomsskolen, det er i hvert fall så lenge siden at jeg nylig har vært på et jubileum, et tosifret et...Skrekk og gru.
Jeg ser jo så mye flott som andre tryller frem. Og så stod jeg på butikken da, i kø, og smugkikket i et julemagasin, et sånt fullt av inspirasjon, mye flott som man kan lage selv. Om man kan sy. Noen kan nemlig det. Og før jeg fikk sukk for meg, så var det bestilt noe fint mørkebrunt stoff på nettet. Ups.Ser mer hvitt enn mørkebrunt ut på bildet, muligens er jeg like god på å fotografere så å sy...
Det var godt barna var på skolen og i barnehagen da jeg tredde maskinen...Det er ikke alltid på sin plass å utvide vokabularet...Makan... Da det endelig var i boks, sydde den jo så stygt. Undertråden tullet seg. Ingenting virket. Ja, jeg er fast bestemt på at det var maskinen det var noe galt med.For meg kan det ikke ha vært, det er tross alt bare tyve år siden sist, er det ikke som å sykle da...Eller, det kan jo hende at det er det. Jeg kunne ikke sy for tyve år siden heller.
Etter å ha bannet og svettet en stund. Sukket og stønnet. Kom jeg på at jeg kunne rydde på vaskerommet. Det er ikke bare å lage vakre ting, og å pynte som må gjøres til jul. Storrengjøring er også på sin plass. Når jeg velger det. Da er det virkelig ille...
Men jeg går nok på med friskt mot en annen dag, nå er i hvert fall maskinen tredd og klar.


Og kanskje ender det slik. Med seier.
Om så er, så kommer jeg helt sikkert til å vise resultatet frem. Hvis ikke lar jeg det passere i stillhet.
Og om noen lurte. Det var ikke maskinen jeg viser frem, jeg forsøkte å temme.
Den er bare til pynt. Arvet fra min bestemor. Og når jeg tenker meg om, så er i grunnen også den andre det. Bare til pynt.
9 kommentarer:

 1. Hehe:):)

  Ler godt her nå...kunne ikke sagt det bedre selv, enkelte ting er jeg god på...men slike opplegg på symaskiner, vel det overlater jeg helt og holdent til andre;)
  Flotte bilder av en fin symaskin iallefall:)!
  Ha en super duper kveld.
  Klem fra Kari:)

  SvarSlett
 2. Kjenner meg igjen i dette. Jeg har også sloss med symaskinen i kveld, og det ble et resultat (har blogget dette i kveld). Kansje vi begge klarer å sy noe fint vi har sett i alle de kreative bloggene, til jul? Det er jo så mye lekkert......

  SvarSlett
 3. Ikke gi opp, jeg er sikker på at du klarer det til slutt....så får du se hvor moro det er å syyyyyy.....

  SvarSlett
 4. He he - jeg trodde først du hadde forsøkt å sy på den gamle maskinen...hehe - ikke rart om undertråden snurpet seg da. Tror kanskje du ikke tredde maskinen helt riktig, eller kanskje undertrådhuset må strammes? Det er sikkert en liten skrue som du kan skru på. Prøv deg frem, ikke gi opp - det er gøy å sy! Lykke til. Klem fra meg

  SvarSlett
 5. Hei og TUSEN TAKK for koselig kommentar hos meg!!!

  Hi, hi - måtte ganske langt ned i innlegget før jeg skjønte at det ikke var maskinen på bildet som skulle tres.

  Utrolig moro å sy - og når du først får tråden tredd riktig, går det som en lek.

  LYKKE TIL!!!

  Hilsen
  Marianne

  PS!!! Legger meg til som følger hos deg og gleder meg til å følge deg videre.

  SvarSlett
 6. en vakker symaskin m tilbehør, uansett om du kan kunsten eller ikke..
  ' ha en skjønn helg...
  magny

  SvarSlett
 7. Hei ;-)

  Så hyggelig at du fant veien til meg - så jeg fant deg ;-)

  Kjenner meg så godt igjen. Sukk! Ser andre tryller fram de vakreste ting på symaskinen. Og det er jo såååå mye flott stoff man kan bruke, men...jeg får ikke til... Sååå, da er det godt å ha Kid og andre butikker der man kan få kjøpt helt, flotte, FERDIGE ting ;-) Jippi!

  Flotte bilder du har tatt av den vakre, nostalgiske symaskinen.

  Ha en finfin kveld - med eller uten symaskin ;-)

  SvarSlett
 8. Da er vi to! Jeg fatter ikke hvordan driftige damer klarer å få til det de gjør med en symaskin. Symaskiner er jo flotte til pynt da :-)
  God helg.

  SvarSlett
 9. He he...
  Du hadde bare ikke sydagen din da vet du ;)
  Du får det nok til skjønner du! Lykke til videre!
  klem Laila

  SvarSlett