torsdag 15. august 2013

Første skoledag


Da var dagen her, minstejenta sin aller første skoledag.
Sommerfugler i magen, både hos store og små.
Og så gikk det så fint, hun gikk frem og hilste på rektor helt alene, uten en mammahånd å holde i.
Store, flinke jenta vår.

Det var jo også første skoledag etter ferien for fotballgutten og dansejenta. Og de kom hjem veldig fornøyde med at de ikke hadde lekser. Eller..... Bare en liten lekse. Bare litt. Bokbind nemlig. Tror jeg hadde fortrengt det. Husket ikke at det hørte høsten til. Selektiv hukommelse er en fin ting.
Det er visse ting som egner seg best etter barnas leggetid. Og det er når mor syr (på symaskin), og når hun legger på bokbind. Det er ellers fare for en viss opplæring av upassende språkbruk, og upassende oppførsel hos voksne (les: krølle sammen papiret, og pælme det bortover gulvet).


Når du endelig har klart å få papiret fint på, så går det jo for svingende ikke an å lukke boka. Etter en sånn to-tre, eller fem-seks bøker så knekkes koden, sånn noenlunde i hvertfall. Sånn at det ikke ser sånn aldeles pissetrengt ut...
Nå startet fotballgutten i 6.klasse, så man skulle jo tror at jeg hadde blitt flinkere etter noen års øvelse. Pøh, du kan tro om igjen. Å legge på bokbind er definitivt ikke som å sykle, du glemmer det garantert fra år til år....


Og så kan jeg trøste meg med at i morgen kommer det nok hjem en like stor stabel, for alle bøkene har ikke vært innom her hos oss ennå...

God natt!

9 kommentarer:

 1. Hehe, ler så eg griner :) Utruleg artig skreve :)
  Ja med no 3 skulebarn så har du jo litt å henga fingrane i på kveldstid ;)
  Så tøft med dei svarte bokstavane på bøkene :)

  God Natt! :)

  SvarSlett
 2. Oi, så spennende med skolejente=) Det er helt sikkert stas. Her starter de ikke før på mandag. En i 6. og en i 7! De begynner å bli utrolig store. Måtte le av innlegget ditt, og ble minnet på at jeg må kjøpe inn papir til bøker!!! Regner med jeg har en jobb å gjøre til uka! Jeg fikk endelig laget gele av bærene mine etter inspirasjon fra deg=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Ha ha.. nå fikk jeg meg en god latter og flashback til tiden som var. Da mine 3 var små og jeg var i samme situasjon med bokbindsergrelser… Etterhvert fikk jentene mine teken på det selv, mens gutten aldri brydde seg om lære det.

  SvarSlett
 4. Å NÅ LER JEG GODT
  AKKURAT SÅNN ER DET HER OGSÅ
  HELDIGVIS BARE ETT SETT
  FØR HADDE JEG OGSÅ 3 SAMMTIDIG
  FLINE ER DU
  KLEM ELI:)

  SvarSlett
 5. Utruleg bra skrevet :) Er nok mange som kjenner seg igjen i det der :)

  God helg til deg og dine!

  SvarSlett
 6. Tenk så fort en sommer går... Og boktrekk, deeet er lenge siden det. (",)

  SvarSlett
 7. Åh jeg elsket å legge bokbind på bøkene. Lærte en smart måte av min mor, som gjør at det sitter på gjennom hele skoleåret. Uten en bit av teip!
  Nå er minstejenten her i huset klar for videregående på mandag, så litt usikker om jeg blir snytt for kosen.
  Slappe av og kose deg i helgen.
  Bente

  SvarSlett
 8. Hei:)

  hehe ler her jeg sitter.. takk for god skildring av hvordan det er eller rettere sagt har vært her.. selv om jeg har hatt bare ei på skolen så husker jeg godt stabelen med bøker .. og legge bokbind var ikke akkurat det morsomste jeg gjør hehe..

  Gratulerer med en ny skolejente :) :)

  Jeg er så heldig at jeg får lov å jobbe med 1 klassinger som assistent nå dette skole året.. gleder meg veldig til det :) :)

  Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 9. Så koselig blogg du har! :) I morgen er det vi som får hjem bøker som skal ha bokbind! ;) De to eldste begynner i 6. og 7. :)

  Fiskekassa i et av innleggene under var tøff!

  God ukestart i morgen!

  SvarSlett