søndag 13. februar 2011

God morsdag!

Hvisking og tisking.
Små føtter som forsøker å være stille.
Klirring med kopper og kar.
Mer hvisking... og knising.

Og mor i sengen.
Sover søtt.
Så overrasket.
Til meg?

Fordi du er verdens beste...

Gratulerer så mye med dagen alle mødre!Til mamma fra minstejenta.
Et herlig kort, laget i barnehagen, nydelig pyntet på fremsiden, og teksten var jo bare så bra!

Tenker det er mange flotte kort og blomster rundt omkring.Opprinnelsen til morsdagen slik vi kjenner den i dag kommer fra USA, hvor ellers...
Der Anna Maria Reeves Jarvis, en hjemmeværende husmor, i 1858 jobbet for de sanitære forholdene for alle parter under borgerkrigen. Hun kalte dagen "Mother's Work Days".
Inspirert av Reeves Jarvis arbeid, skrev Julie Ward Howe i 1870, "Mother's Day Proclamation", men hun fikk heller ikke innført "Mother's Day for Pease" som en offisiell dag.
Det ordnet seg først da Anna Marie Jarvis, datter til Reeves Jarvis, kom på banen. 12. mai 1905, ca. et år etter sin mors død, holdt hun en minnesmarkering og startet arbeidet med å få til en offisiell minnesdag for mødre.
Den første offisielle morsdagen ble feiret 10. mai 1908, i Grafton, West Virginia. Skikken spredte seg raskt, og i 1914 ble morsdagen erklært som en nasjonal helligdag.

I Norge ble den aller første morsdagen feiret i Bergen 9. februar 1919, og ble i starten organisert av religiøse organisasjoner.
I senere tid har dagen utviklet seg fra å være en minnesdag, til å bli en hedersdag for mødre, der mødre oppvartes med f.eks. kaffe på sengen, blomster og kake.


Kos dere alle mødre!

6 kommentarer:

 1. Ariel sov til litt over 8 idag, morsdagsgåve nok for meg;) Pappaen kjem heim seinare, så då kanskje det vanker blomster på meg?;)
  Ha ein fiiin dag!
  Klem:)

  SvarSlett
 2. For et herlig kort.... Så fint å lese om morsdagen...da er det altså ikke handelstanden som har oppfunnet den...det var bra.

  SvarSlett
 3. Så flott kort du fekk deg i dag. :)

  Håpar du og har hatt ein strålande fin helg
  og ønskjer deg ei fin veke.

  SvarSlett
 4. Så herlig tekst på kortet! :o) Og god beskrivelse av en morsdag-morgen! :o) Artig om opprinnelsen til morsdagen også.

  Ha en fin dag!
  Klem Jenny

  SvarSlett
 5. Hei!
  For et herlig kort!
  Og bloggen din var koselig;)
  Klem fra Beate

  SvarSlett
 6. Morsom tekst på det kortet :)
  Du finner en utfordring i bloggen min!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett