tirsdag 12. februar 2013

Nye gamle skatter...

De som kjenner meg eller leser bloggen min vet at jeg er glad i gamle ting. Jeg er ikke opptatt av at de skal være verdifulle, eller feilfrie.
Jeg er mer opptatt av sjarm. Av fasongen. Stilen. Rett og slett om jeg bare faller for tingen. Jeg blir også veldig glad om jeg finner skikkelig gamle ting, det er noe spesielt med det.

Et besøk i gjenbruksbutikken i nabokommunen resulterte i noen nye, gamle skatter. Blandt annet fikk et lite hvitt fat bli med hjem. Jeg plukket ut dette blandt alle de andre tingene der, fordi det var vakkert, virkelig nydelig. Og gammelt, skikkelig gammelt tenkte jeg.

 
Nå er jeg overhodet ikke noen ekspert, jeg styrer mest etter magefølelsen, og ikke etter kunnskap... Men det som er så greit med gammelt "porselen", er at det ofte er stemplet. Det gjør det litt lettere når man skal forsøke å finne ut noe om det man har kjøpt. Dessuten er google en fin ting...
Etter et raskt søk fikk jeg bekreftelsen, fatet er laget en gang mellom 1874-1910. Synes det er så fantastisk at det har vært her så lenge, tenk om det kunne fortalt historien sin...
 
 
Jeg liker at gamle ting har spor etter "levd liv", og jeg synes det er vakkert med krakelering. 
 
 
 
I tillegg til hvite fat (og en million andre ting, men det snakker vi ikke om i dag...), så har jeg fått en ny "dille". Små skjeer. To nydelige skjeer, som var vakkert slitt, fikk bli med hjem. Og litt annet småtteri, kanskje jeg viser det en annen gang.
 
Ha en fin dag!
 
 
 


7 kommentarer:

 1. Flott fat. Takk for en koselig tur :)
  Klem fra meg

  SvarSlett
 2. kjente meg igjen i det du skrev.....jeg også elsker gamle ting og kan bli veldig oppspilt av en tallerk :-)

  klem tone

  SvarSlett
 3. Du har en egen evne til å finne gamle skatter du...der jeg ser rot,skrot og gammelt støv kan du finne de vakreste ting..og når du får det inn i huset ditt...da ser jeg også at det er vakkert, og at det er akkurat der det hører hjemme.

  SvarSlett
 4. Nydelige skatter! Både fat og skjeer .

  Det er gøy å lete frem skatter etter beste evne på loppis syns eg, skatter for meg enig at de ikkje trenger være så verdifulle eller perfekte, men gøy å få bekrefta at ein ikkje er så "dum" også ;-)

  Syns det er litt dumt at de er blitt så flinke til å sortere på mange loppemarkeder og bruktbutikker, og så priser de opp også.

  Sånn er det når det er blitt så populert.

  klem,

  SvarSlett
 5. Hei, så hyggelig at du har lagt deg til som følger hos meg. Bloggen din er et nytt, men hyggelig bekjentskap for meg (som også liker gamle skatter), så jeg kommer tilbake!
  Ha ei fortsatt trivelig helg.

  SvarSlett
 6. Nydelige bruktfunn!
  Så kjekt å gå på skattejakt :)
  Et fint innlegg under her også av kontaster.
  Fint med det rustikke mot det sarte.

  ha en fin søndag :)

  SvarSlett